کفش مناسب برای شما کدام است؟

 کفش مناسب

کفش مناسب

از قدیم گفته اند پا قلب دوم شماست، ولی این روزها کمتر کسی به فکر سلامتی پاهای خود است.در انتخاب کفش مناسب با وجود تنوع زیاد در زیبایی و مد روز بودن کفش، اولویت خرید آنها بیشتر است. رنگ، شکل، پاشنه و مدل کفش همه می توانند شما را برای خرید یک کفش ترغیب کند اما اگر بدانید که همین انتخاب می تواند سلامت پا و به عبارت دیگر جان شما را به خطر بیندازد، احتمالا کمی در برابر وسوسه خریدن کفش های مد روز مقاومت می کنید و معیارهای دیگری را مورد توجه قرار می دهید.

کفش مناسب

کفش مناسب برای پاها

قلب دوم شما نیاز به فضایی مناسب برای نفس کشیدن دارد. کفش راحت، کفشی است که دارای ارتفاع مناسب بوده و پا در کفش احساس راحتی کند. پس راحتی خودتان را فدای مد نکنید و بدانید که هر کدام از انواع کفش ها ممکن است چه آسیب هایی به پاهای شما وارد کند.
کفش مناسب

عواقب شدید پوشین کفش پاشنه بلند

پاشنه بلندهای کشنده
سال هاست که پزشکان درباره خطرات استفاده از کفش پاشنه بلند بر سلامت پای افراد هشدار می دهند اما مهم ترین مشکلاتی که بروز می کند، شامل موارد زیر است:
–  پاشنه های بلندتر از 7 سانتی متر نیروی گشتاور پیچشی را روی زانوها زیادتر و با در خطر قرار گرفتن مفاصل زانوها، آنها را مستعد ابتلا به آرتروز می کند.
–  پاشنه های خیلی بلند باعث ایجاد فشار روی مفصل انگشت شست پا می شود. از این مفصل استخوان متاتارس به استخوان نخودی شکل انگشت پا می رسد. فشار بیش از حد به این استخوان یا اعصاب می تواند آن را ملتهب کند.
– تمام کفش های پاشنه بلند ممکن است منجر به پیچ خوردگی مچ پا شوند. شایع ترین نوع پیچ خوردگی نیز پیچ خوردگی به بیرون است که موجب رگ به رگ شدن شدید رباط پا می شود. خطر ابتلا به آرتروز با پیچ خوردگی شدید پا افزایش می یابد.
– عوارضی مانند انحراف انگشت شست پا، میخچه، تاول و خمیدگی انگشتان، دردهای مزمن کمر ، دردهای مفاصل ، زانو ،پاشنه پا و خستگی های زودرس، پیامد مستقیم استفاده از چنین کفش هایی است.
مشکل را چطور رفع کنید!
– اگر هنگام راه رفتن با پاشنه بلند در پا و زانوها احساس درد دارید و نمی توانید در برابر میل تان به بلند قد شدن مقاومت کنید، بهتر است از کفش های پیاده روی که کمی لژ دارند، استفاده کنید. هنگام خرید کفش کف پلیمریزه با پاشنه ضخیم و کمتر از 3 سانتی متر می تواند انتخاب مناسب تری باشد. اگر به هیچ عنوان نمی توانید از کفش پاشنه بلند صرفنظر کنید در این صورت پیشنهاد می کنیم استفاده از آن را کنار بگذارید یا لااقل در برخی از ساعات روز سراغ کفش های راحتی یا ورزشی بروید.
– استفاده از کفش پاشنه کوتاه می تواند از آسیب به استخوان متاتارسال جلوگیری کند. هر چه پاشنه کوتاه تر باشد پا در وضعیت نرمال تری قرار می گیرد و کشیدگی ساق پا کمتر اتفاق می افتد.
– مچ پای رگ به رگ شده باید بی حرکت بماند. اگر یک بار مچ پای تان پیچ بخورد، احتمال تکرار آن زیادتر خواهد بود، پس حتما به پزشک مراجعه کنید تا اگر لازم شد فیزیوتراپی انجام دهید.
ورزشی های لژ منفی
این کفش ها شکل عجیبی دارند و گفته می شود برای کمک به هماهنگی پا و باسن تولیده شده و راه رفتن را راحت تر می کنند.
–  این کفش ها که پاشنه منفی دارند یعنی پاشنه شان پایین تر از انگشتان پا طراحی شده است باعث ایجاد فشار به سمت جلوی پا شده و منجر به کشیدگی تاندون آشیل می شود. در این حالت بدن در تلاش برای حفظ تعادل و استقرار مجبور است گروه جدیدی از عضلات را هنگام راه رفتن به کار بگیرد که در وقت معمول استفاده نمی شد. این الگوی راه رفتن غیر عادی مکانیک زیستی راه رفتن طبیعی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد به طوری که بعدها فرد در کفش معمولی به سختی راه می رود.
–  این کفش با افزودن استرس اضافی به نقاط مختلف بدن موجب ایجاد وزن اضافه به مفاصل شده و در نتیجه بدن را مستعد آرتروز می کند. متخصصان هشدار داده اند که این کفش ها باعث افزایش خطرات نداشتن تعادل، سقوط و نیز تشدید آرتروز می شود.
مشکل را چطور رفع کنید!
 اگر دچار ورم مفاصل، زانو درد و پادرد هستید باید از پوشیدن این کفش ها خودداری کنید و از کفش های معمولی راه رفتن به طور منظم استفاده کنید. اگر در دوره ای از این کفش ها استفاده کرده اید و دچار زانودرد و پادرد شده اید، پابرهنه راه رفتن در خانه موجب افزایش انعطاف پذیری و قدرت عضلات می شود و مشکل را برطرف می کند.
تابستانی ها در جنگ با تاندون ها
پیش تر صندل ها در سواحل مورد استفاده قرار می گرفت اما این روزها مردم تقریبا همه جا از این مدل کفش استقبال می کنند. این کفش ها بیشتر در آب و هوای گرم و در تابستان مورد استفاده قرار می گیرد اما براساس برخی گزارش ها صندل ها حتی بیشتر از کفش های پاشنه بلند برای پا مضر است چون باعث تغییر الگوی راه رفتن می شود.
–  در صندل فشار به دو طرف پا بیشتر از پاشنه است و کف آن هیچ پشتیبانی ندارد و در نتیجه با سایش طولانی مدت می تواند در قوس و تاندون پا درد ایجاد کند.
–  برخی افراد هم ممکن است در انگشتان پا احساس درد کنند زیرا تمایل دارند انگشتان شان را خم کنند تا از برخورد با اجسام سخت جلوگیری کنند.
–  بافتی به نام پلانتر فاسیا در کف پا وجود دارد که پاشنه را زمانی که راه می رویم هل می دهد. راه رفتن باکفش های شل و ول بدون حمایت قوس کافی می تواند باعث التهاب این بافت شود. این وضعیت درد شدید پاشنه پا را به همراه دارد؛ مشکلی که به اصطلاح به آن خار پاشنه می گوییم.
–  استفاده از صندل ممکن است فرد را در معرض ترک پا هم قرار بدهد و البته آلودگی پا به خاطر نداشتن محافظ از مشکلات دیگر استفاده از این کفش هاست.
مشکل را چطور رفع کنید!
درست است که صندل احساس راحتی به فرد می دهد اما پزشکان توصیه می کنند به طور مداوم آن ها را نپوشید. ضمن آن که افراد دیابتی به هیچ عنوان نباید از صندل استفاده کنند زیرا ممکن است درخطرابتلا به زخم پا و عفونت قرار بگیرند. اگر مجبور به خرید صندل شدید انواعی را انتخاب کنید که بند دارند و مچ پای تان را محکم نگه می دارند.
لژدار های دردآور
پای شما به طور طبیعی هنگام راه رفتن تمایل به خم شدن دارد اما کفش لژدار سفت و سخت آن را نگه داشته است. درست است که لژدارها به اندازه پاشنه دارها به پای شما آسیب نمی زنند، اما در هر حال می توانند راحتی شما را خدشه دار کنند. اگر پاشنه پا خیلی بلندتر از انگشتان باشد کفش فشار زیادی به استخوان کف پا وارد می کند و احساس درد اولین پیامد استفاده از این کفش ها خواهد بود.
مشکل را چطور رفع کنید!
اگر چه همچنان پیشنهاد نمی شود کفش های لژ دار استفاده شود اما در صورت امکان می توانید کفش های لژدار کوتاه تربپوشید تا فشار کمتری روی پا ایجاد کنند.

کفش مناسب

نکاتی در مورد کفش های آل استار

آل استارهای محبوب
این کفش ها به دلیل مد روز بودن، دوام زیاد و البته سبکی آن در میان جوانان علاقه مندان بسیاری دارد. جای تعجب نیست که بیش از 600 میلیون جفت از این کفش در سراسر دنیا به فروش رفته است. اما اخبار بد در مورد آنها هم وجود دارد. متخصصان توصیه می کنند به طور مداوم از آل استارها استفاده نکنید و برای تمرین و ورزش کفش دیگری را انتخاب کنید.
–  یک کفش ورزشی خوب باید سبک وزن بوده و ویژگی های خاصی مانند ضد لغزش بودن، ضد پیچش و ضد تعریق بودن را داشته باشد. این کفش ها به خصوص در قسمت وسط و پایین پاشنه پا بیش از حد نرم هستند و سیستم تهویه شان ضعیف بوده و ایجاد تعریق می کنند.
–  استفاده طولانی مدت از این کفش ها به ویژه در محیط های مرطوب باعث تعریق پا و افزایش بیماری های پوستی مانند اگزما، قارچ پوستی و تب خال می شود.
– در مورد کودکان و نوجوانان نیز استفاده از این کفش ها می تواند منجر به صافی کف پا شود.
مشکل را چطور رفع کنید!
برای محافظت پا از این مشکلات بهتر است این کفش ها را به طور مداوم استفاده نکنید و آن ها را با کفش های دیگر که کفی مناسب و جنس مناسب تری دارند جایگزین کنید. برای پیشگیری از بیماری های پوستی بهتر است هر روز پاهای تان را بشویید و فضای انگشتان پای تان را خشک نگه دارید و پودر خشک کننده بین انگشتان پا بمالید.
عروسکی های التهاب زا
راه رفتن با این کفش ها مانند راه رفتن روی مقواست چون هیچ پشتیبانی برای قوس پا وجود ندارد. این مشکل باعث می شود پا عملکرد مطلوب خود را نداشته باشد و مشکلاتی برای زانو و لگن ایجاد کند. نداشتن پشتیبان قوس پا می تواند بیماری دردناکی به نام التهاب پلانتار فاسیا یا خار پاشنه را ایجاد کند. این التهاب که هدیه کفش های عروسکی کف نازک به شماست، اصلی ترین دلیل درد کف پاست.
مشکل را چطور رفع کنید!
اگر شما از این مدل کفش ها دوست دارید و به هیچ عنوان حاضر به استفاده نکردن از آن نیستید شاید استفاده از یک کفی نازک بتواند از درد پای شما جلوگیری کند. پد پاشنه نیز می تواند از درد پاشنه پا پیشگیری کند.
نوک تیزهای پینه ساز
کفش های کشیده و با پنجه باریک ممکن است شیک باشند اما در طولانی مدت می توانند درد عصبی و تاول ایجاد کنند. این کفش ها گاهی اوقات هم می توانند باعث کبودی زیر ناخن پا شود. پینه یا برآمدگی دردناک در قاعده انگشت شست پا ممکن است باعث شود پا به صورت غیرعادی خم شود.کفش نوک تیز یکی از عوامل شیوع آن است. این کفش ها باعث فشار زیاد به انگشتان پا می شود که با گذشت زمان می تواند باعث خمیدگی انگشتان شود که برای رفع این مشکل گاهی جراحی مورد نیاز است. فشار بیش از حد می تواند منجر به میخچه هم بشود.
مشکل را چطور رفع کنید!
بهترین راه برای خلاص شدن از این آسیب ها استفاده از کفش های با پنجه پهن است. اما اگر نمی خواهید کفش های نوک تیزتان را کنار بگذارید بهتر است از چرم سفت صرفنظر کنید و مخاطرات ذکر شده را به حداقل برسانید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *